De website van de Staatsloterij

De Staatsloterij

De Staatsloterij zullen de meeste mensen wel van naam kennen. Maar het is veel leuker als je zelf ook mee kunt spelen. Deze kans heb je, met kleine en grote loten. Iedere maand heb je weer veel kans op mooie geldprijzen. De hoogste tijd om alles over de loterij te weten te komen.

Geschiedenis van de Staatsloterij

Sinds 1726 bestaat de Staatsloterij, destijds onder de naam Generaliteitsloterij. Dat moment hadden ze maar één doel en dat was geld ophalen voor het rijk en het stoppen van kleine, illegale loterijen. Sinds 1848 heeft het de naam de Staatsloterij gekregen.

Vanaf 1992 is de loterij zelfstandig geworden en toen was het ook geen onderdeel meer van het ministerie van Financiën. Sinds 2016 zijn de Staatsloterij en de Lotto gefuseerd, naar de Nederlandse Loterij.

Wat is de Staatsloterij?

Er zijn verschillende loten die je kunt kopen. De meest bekende is het Staatslot. Het is een heel lot en dan kun je dus met één lot meespelen aan de loterij. Als je dan wint, dan kun je een prijs winnen. Er kan ook 1/5 lot worden gekocht.

Dit lijkt veel op een Staatslot, alleen dan is het 5x zo goedkoop. Maar je wint dan ook maar 1/5 deel van de prijs als deze op je lot valt. Er bestaat ook een straatje en dat wil zeggen 10x 1/5 lot. Je speelt dan dus ook met 10x 1/5 loten mee met de trekking.

Je kunt ook met 10 hele loten meedoen, maar dan betaal je wel meer. Als je een Staatslot koopt voor de reguliere trekking dan betaal je 15 euro. Maar je kunt ook 1/5 loten kopen en dan betaal je maar 3 euro.

Wat is het doel van de Staatsloterij?

Het doel van de Staatsloterij was om de kleine illegale loterijen te stoppen.

De prijzenpot

Bij de Staatsloterij zijn er verschillende prijzen te winnen. De hoofdprijs is een bedrag van €1.000.000 netto.

Als je een prijs hebt gewonnen, dan kun je het bedrag tot 600 euro innen bij één van de verkooppunten. Maar heb jij een prijs tussen de 600 en de 10.100 euro gewonnen dan wordt het naar je rekening overgemaakt.

Je moet dan je gegevens doorsturen en dan heb je het gewonnen bedrag binnen 5 dagen op je rekening staan. Alle prijzen boven de 10.100 euro zijn af te halen bij het hoofdkantoor van de Staatsloterij. Dit kan alleen op afspraak.

De kosten van een lot

Als je automatisch mee gaat spelen met de Staatsloterij dan kun je een gratis lot krijgen. Meespelen kan met hele loten, maar ook met 1/5 lot of met een hele straat. Er zijn 4 manieren om deel te nemen aan de Staatsloterij.

Zo kun je automatisch meedoen, dan speel je vanzelf mee met de maandelijkse trekkingen en ook met de Koningsdag trekking. Ook kun je nog meedoen aan de andere trekkingen. Je hebt 4 loten waar uit gekozen kan worden, zo heb je een heel Staatslot en dat kost je dan 15 euro.

Als je een straat kiest die bestaat uit 10 loten dan betaal je 150 euro. Ook kun je 1/5 lot kopen of een straatje en dat is dan 10 x 1/5 loten. Je hebt ook nog loten met of zonder kans op de jackpot. Dan is er de Oudejaarstrekking en dan kost een heel lot 30 euro en een half lot 15 euro.

Aantal trekkingen per jaar

Er zijn in totaal 12 maandelijkse trekkingen bij de Staatsloterij. Maar ook nog 4 extra trekkingen, dit is de Koningsdag trekking, de 1 juli trekking, de 1 oktober trekking en de Oudejaarstrekking. De trekking is iedere 10e van de maand.

De uitslag zal dan rond 22.00 uur bekend worden gemaakt op internet. In totaal zijn er 16 trekkingen per jaar van de Staatsloterij.

De winkansen

Je hebt bij de Staatsloterij een winkans van 1 op 2.

Hoe kan je opzeggen?

Als je bij de Staatsloterij op wil zeggen dan kan dat op verschillende manieren. Dit kan per post, je kunt bellen of een e-mail sturen.

Contactgegevens

Als je contact op wilt nemen met de Staatsloterij dan kan dat. De loterij is gevestigd in het pand van de Nederlandse Loterij op de Laan van Hoornwijck 55, 2289 DG Rijswijk. Het kantoor is iedere werkdag geopend tussen 09.00 uur en 17.30 uur.

Postadres:
Nederlandse Staatsloterij
Postbus 818
2700 AV Zoetermeer

Je kunt de Staatsloterij bereiken op telefoonnummer 070 – 550 08 08. Dit kan op werkdagen van 9.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

De drie populairste online casino's van dit moment