Raffld loterij verloot ervaringen

Raffld is de ‘Experience’ loterij. Ervaringen over geld.

In het legale aanbod aan Nederlandse loterijen is er na 28 jaar een ‘new kid on the block’. De naam is Raffld en de focus ligt op die lastige, veeleisende en niet meer in geld geïnteresseerde millenials. Dit zijn alle mensen geboren in 1980 tot 2000.

Uit onderzoek is gebleken dat deze groep niet geïnteresseerd is in loterijen.

Raffld heeft uitgezocht hoe dat komt. Millenials zijn minder geïnteresseerd in geld en houden meer van toffe ervaringen. Liever iets vets beleven dan een grote som geld op je rekening.

Daarom noemt Raffld zich ‘The experience lottery’, want voor €4 maak je kans op geweldige verre reizen met de gaafste activiteiten. De slogan luidt niet voor niets: ‘Ga op reis voor 4 euro.’

Geschiedenis van Raffld

De geschiedenis van Raffld gaat niet zover terug. De kersverse loterij heeft op 1 januari 2017 een goededoelenloterij vergunning gekregen van de Nederlandse kansspelautoriteit.

Dit is niet zonder slag of stoot gegaan. De kansspelautoriteit weigerde Lottovate, het moederbedrijf van Raffld, in 2014 een vergunning, omdat zij van mening waren dat 4 goededoelenloterijen genoeg waren voor de Nederlandse markt.

Lottovate heeft dit juridisch aangevochten en kreeg eind 2016 van de rechter gelijk. De rechter was van mening dat de afwijzing niet klopt; nergens in de wet staat dat er maar vier goededoelenloterijen in Nederland mogen zijn.

De naam Raffld is afgeleid van ‘raffle’ wat in het Engels ‘verloten’ betekent.

op 13 juni 2018 is de loterij officieel van start gegaan en konden er loten worden gekocht voor de eerste trekking.

Raffld springt in op de wens van jongeren om dingen mee te maken

Het doel van deze loterij is luid en duidelijk: de mensen willen liever een leuke ervaringen met hun dierbaren beleven, dan veel geld winnen.

Veel geld hebben of verdienen is in Nederland vies. Is dit Nederlandse cultuur of een nieuwe opvatting over geld? Geen idee! Wat we wel weten is dat Raffld hier heel slim op inspeelt.

Eerlijk is eerlijk. Geld is voor mij ook een middel om leuke dingen te doen. En die leuke dingen zijn leuk of worden leuk, omdat je iets meemaakt, iets ervaart.

Er kleeft hier wel één gigantisch nadeel aan.

Je hebt bij Raffld keuze uit vier soorten ervaringen. Van die typische ervaringen die sommige mensen op hun bucketlist hebben staan. Maar zelf vind ik het belangrijk dat ik zelf kan bepalen waar ik naartoe ga.

Er zijn zoveel landen te bezoeken, zoveel dingen te bekijken en zoveel activiteiten te doen. Het wordt voor Raffld een grote uitdaging om constant met  prijzen te komen die veel mensen leuk vinden, anders denk ik dat ze niet veel vaste leden zullen krijgen en houden.

Welke goede doelen worden er gesteund?

Na het kopen van een lot kan je zelf bepalen welk goede doel 50% van je aankoopbedrag mag ontvangen. Je hebt de keuze uit:

Kan je tussen deze goede doelen niet kiezen dan is er nog een laatste optie, dat is de ‘steun allemaal’. Het bedrag wordt gelijkmatig verdeeld over de vier goede doelen. Iedere goede doel ontvangt €0,50 per aanschaf van één lot á €4.

Wat kan je winnen met Raffld

De prijzenpot

Het winnen van ervaringen dat klinkt tof. Maar wat zijn deze ‘experiences’ dan precies? Het prijzenpot is onder te verdelen in:

  • Adventure
  • City Trips
  • Epic Events
  • Ontspannen

Zoals ik al zei, wordt het een zware dobber voor Raffld om met leuke prijzen te blijven komen. Het is zeer slim dat de ervaringen zijn verdeeld in verschillende categorieën. Mij lijkt het heel vet om uit een vliegtuig te springen, maar ken ook genoeg mensen met hoogtevrees die dat niet zouden doen, al kregen ze €1000.

De prijzen in een categorie veranderen wanneer die gevallen is. Als je R’member bent kan je meebeslissen over wat de volgende prijzen zullen zijn.

De kosten om mee te spelen

Meespelen kan alleen online, via de website van Raffld. Een papieren lot is niet mogelijk. De doelgroep waar Raffld zich opricht, koopt ook helemaal geen papieren loten meer. Dus geen probleem.

Om online mee te spelen moet je een account aanmaken op de website van Raffld.

Een account aanmaken gaat zoals altijd: e-mail, wachtwoord en de NAW-gegevens invullen. Om te gokken moet je natuurlijk 18 jaar of ouder zijn. Bij Raffld kan je bewijzen dat je 18+ bent via iDin.

Leeftijd bewijzen met iDin

iDin werkt op een soortgelijke manier als iDeal. Alleen betaal je geen geld maar krijgt Raffld enkel door via jouw bank dat je 18+ bent. Als je een ‘gegevens transactie’ hebt gedaan via iDin. Laat je bank, voordat je bevestigd, zien wat voor gegevens je met Raffld deelt. Dit is je naam, achternaam en geboortedatum.

Makkelijk hé?

Je kunt nu een Experience categorie kiezen om een lot voor te kopen. Een lot kost je eenmalig €4 of je wordt R’Member waarbij je automatisch via automatisch incasso met elke trekking meespeelt en je elke eerste maandag van de maand GRATIS meespeelt met een extra trekking.

Nog niet genoeg? Als R’Member krijg je exclusieve promoties & aanbiedingen en beslis je mee over de toekomstige prijzen.

R’Member wordt aardig in je strot geduwd

Dat R’member is hartstikke mooi voor wie daar interesse in heeft. Als je slechts één keer wilt meespelen omdat er een leuke prijs is, word er op slinkse wijze automatische vinkjes geplaatst bij ‘automatisch meespelen’.

R member

Als je die weghaalt, krijg je nogmaals een scherm met de voordelen van R’Member. Klik je die weg dan lijkt het alsof je slechts voor één lot speelt, maar niks is minder waar. Je betaalmethode wordt bewaard voor een automatische wekelijkse betaling als R’Member.

Na wat rond te klikken lijkt het erop dat éénmalig een lot kopen alleen kan als je na het afrekenen je automatisch betaling stopzet of verwijderd. Heel irritant. Als iemand van Raffld dit leest, kap is met die ongein.

Aantal trekkingen per jaar

Elke vrijdag heeft Raffld een trekking. Dat betekent dat er 52 trekkingen per jaar zijn. Tot 18:30 is het mogelijk om een lot of een abonnement af te nemen. De trekking wordt op dezelfde vrijdag om 19:00 gehouden.

Een notaris controleert of de verkoop daadwerkelijk is gesloten en of alle deelnemende loten worden ingevoerd in de trekkingsmachine.

Wil je graag een trekking bezoeken, omdat je dat interessant lijkt of het toch niet helemaal vertrouwd. Dan kan je via e-mail bezoektrekking@raffld.nl een verzoek indienen om bij de trekking aanwezig te zijn.

Op de uitslagen pagina van Raffld worden de winnende loten bekend gemaakt. Daarnaast krijgen winnaars een belletje en worden ze gemaild.

De winkansen

De winkansen zijn afhankelijk van het aantal verkochten loten. Dit is per trekking en per prijs anders. Ik heb op 14-12-2018 meegespeeld met 1 lot voor ‘IJzige Avonturen in Litouwen’. Als er 2.000 loten zijn verkocht is mijn winkans 1 op 2000 of 0,05%.

Verhoog je winkans samen met je vrienden

Wel kan je samen met je vrienden spelen door een link te delen die je krijgt nadat je een lot hebt gekocht. Je kunt daarmee logischerwijs je winkans verhogen. Stel je wilt met 4 vrienden naar Litouwen dan is je winkans vier keer zo groot als jullie alle vier met een lot meespelen.

Als er 2000 loten zijn verkocht is de winkans 4 op 2000 of 0,2%

Het samen uit, samen thuis principe spreekt mij wel aan. Het lijkt wat dat betreft op de Vriendenloterij. Die spelen ook goed in op het sentiment dat samen winnen leuker is dan alleen.

Er zijn veel loterijen die adverteren met een immense jackpot die week na week niet valt. Daar is bij Raffld geen sprake van. Elke week is er gegarandeerd een winnaar.

Hoe kan je opzeggen

Kan je er niet meer tegen dat de ervaring iedere keer weer aan je neus voorbij gaat? Dan is het tijd om op te zeggen. Als je één lot hebt aangeschaft zonder R’Member dan moet je gewoon geen loten meer kopen. Als je wel R’Member bent of je weet het niet zeker dan kun je op drie manieren opzeggen:

  • In je account je R’Member lot opzeggen
  • Bellen naar telefoonnummer 020-2440696
  • Je opzegging emailen naar support@raffld.nl

Contactgegevens

De klantenservice is te bereiken via support@raffld.nl en via telefoonnummer 020-2440696. De klantservice is geopend op maandag tot en met zaterdag op onderstaande tijden:

Ma – Do: 09:00 – 19:00
Vrijdag: 09:00 – 21:00
Zaterdag: 10:00 – 14:00

Postadres:
Raffld
Herengracht 124
1015BT, Amsterdam

De drie populairste online casino's van dit moment