Website van Nationale Postcode loterij

Postcodeloterij

Bij veel mensen zal de naam Postcodeloterij bekend in de oren klinken. Het is een populaire loterij waar je maandelijks aan deel kunt nemen.

Er worden veel prijzen uitgereikt en van jouw unieke postcode wordt een unieke code gemaakt. Dit is jouw lotnummer en zo maak je altijd kans op mooie prijzen. Tijd om meer te weten te komen over de Postcodeloterij en zelf mee te spelen.

Geschiedenis van Postcodeloterij

Sinds 1989 bestaat de Postcodeloterij en het doel was om een bijdrage te leveren aan een groenere en rechtvaardige wereld.

Ze doneert geld aan goede doelen en zo wil zij dit doel nog steeds behalen. Drie goede doelen die als eerste werden gesteund waren Novib, Vluchtelingenwerk en Natuurmonumenten.

Wat is de Postcodeloterij?

Een lot bestaat uit 4 cijfers en 2 letters (postcode) en dan nog een getal tussen de 0 en de 499. Zo krijg je een uniek lotnummer.

Het is een loterij waarbij je een grote kans maakt op prijzen. Met jouw postcode wordt er meegespeeld en dan heb jij dus kans op geldprijzen, maar ook op andere prijzen.

Wat is het doel van de Postcodeloterij?

Het doel van de Postcodeloterij is een bijdrage leveren aan een groenere en rechtvaardige wereld.

Welke goede doelen steunt de Postcodeloterij?

Er worden door de Postcodeloterij veel goede doelen gesteund, het zijn er in totaal 89! In totaal gaat 50% van de opbrengst van de loten naar het goede doel.

De goede doelen die gesteund worden zijn doelen die te maken hebben met ontwikkelingssamenwerking, mensenrechten, natuur en milieu en welzijn.

Welke prijzen heeft de Postcodeloterij?

Bij de Postcodeloterij kun je veel prijzengeld winnen. Iedere maand worden er honderdduizenden prijzen verdeeld. Als je één van de gelukkige winnaars bent dan krijg je het geld automatisch op je rekening gestort.

De jackpot staat op een bedrag van 1 miljoen euro. Er kunnen bij de Postcodeloterij geldprijzen worden gewonnen, maar ook andere prijzen. Je zou daarbij kunnen denken aan een auto, een fiets of een hotel arrangement. Als jij een prijs wint, dan krijg je een brief toegestuurd met informatie.

Er zijn verschillende prijzen te winnen bij de Postcodeloterij. Let op, dat je over de prijzen boven de 449 euro 29% kansspelbelasting moet betalen. De prijzen die je kunt winnen:

  • Buurt ton, iedere zaterdag valt deze. Dan wint er een postcode samen een ton.
  • Iedere zondag valt de straatprijs, de prijs is met verdubbelaar 25.000 euro per lot. Ook wordt er dan onder de winnaars nog een auto verloot.
  • Iedere dag wint er een hele postcode 1000 euro per lot.
  • Er is nog de wijkprijs, die wordt iedere maand uitgekeerd. Dit kan een willekeurige prijs zijn.
  • Er is nog een gouden koffer prijs, deze komt terug bij het tv programma Miljoenenjacht.
  • Dan is er nog de Postcode Kanjer, deze valt 3x per jaar. De prijs bestaat vaak uit vele miljoenen euro’s.

Wat kost het om mee te doen met de Postcodeloterij?

Als je meespeelt met de Postcodeloterij dan speel je mee met jouw postcode, dit is dan jouw lotnummer. Er wonen natuurlijk meerdere mensen op één postcode en daarom worden er ook nog 3 cijfers aan toegevoegd.

Zo krijg je dus unieke loten. Wanneer de prijs op een bepaalde postcode is gevallen, dan wint iedereen van die postcode een leuke prijs.

Er kan mee worden gespeeld met losse loten bij de Postcodeloterij. Je bent dan dus niet gebonden aan je eigen postcode.

Je kiest dan zelf een postcode uit waarmee je wilt spelen. Het moet wel een bestaande postcode zijn en dat is dan ook de enige voorwaarde die er aan wordt gesteld.

Online meespelen kan ook. Een lot kost 13,25 euro en dat is dan inclusief de straatprijs verdubbelaar. Voor een lot zonder verdubbelaar betaal je 11,75 euro.

Hoeveel trekkingen heeft Postcodeloterij per jaar?

Wist je dat je een gratis lot aan kunt vragen van de Postcodeloterij? Daarmee kun je dan gratis meespelen.

In totaal zijn er 14 trekkingen per jaar. Je hebt 12 trekkingen waarbij iedere 5e van de maand de uitslag bekend wordt gemaakt. Maar er zijn ook nog 2 extra trekkingen en die vinden plaats in juli en december.

Wat zijn de winkansen bij Postcodeloterij?

De winkansen bij de Postcodeloterij zijn 1 op 7.

Hoe kan je opzeggen bij Postcodeloterij?

Je kunt deelname aan de Postcodeloterij opzeggen wanneer je dat wenst. Dit kan via de post, maar ook online of telefonisch.

Contactgegevens van de Postcodeloterij

Als je contact op wilt nemen met de Postcodeloterij dan kan dat op de volgende manieren:

Postadres:
Nationale Postcode Loterij
Van Eeghenstraat 70
1071 GK Amsterdam

Je kunt ook telefonisch contact opnemen door te bellen met telefoonnummer 0900-3001500. De medewerkers zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag kun je ook bellen van 10.00 uur tot 16.00 uur.

De drie populairste online casino's van dit moment