De website van de Eurojackpot

De Eurojackpot

Veel mensen zullen de Eurojackpot van naam kennen. De loterij is in heel Europa bekend en iedere week spelen er erg veel mensen uit verschillende Europese landen mee. De prijzen die gewonnen kunnen worden kunnen erg hoog oplopen.

Daarom is het de hoogste tijd om meer over deze loterij te weten te komen.

Geschiedenis van Eurojackpot

De Eurojackpot is een loterij welke in maart 2012 is opgericht. Zij is onderdeel van de Nederlandse Loterij. In 2012 heeft de loterij van Eurojackpot voor het eerst plaatsgevonden. De loterij heeft een internationaal karakter en is flink gegroeid.

Iedere week doen er in heel Europa erg veel mensen mee aan deze loterij.

Wat is de Eurojackpot?

De Eurojackpot is een kansspel wat in totaal in 16 landen wordt gespeeld. Je maakt voor €2,00 kans op een hele grote jackpot van minimaal 10 miljoen euro. Deze kan oplopen tot wel 90 miljoen euro. Iedere vrijdagavond is er een trekking en de uitslag wordt rond 22.00 uur bekend gemaakt.

De trekking wordt op een bijzondere manier georganiseerd. Er zijn namelijk 2 machines. De eerste machine bevat 50 ballen en daaruit worden 5 ballen getrokken. Dan worden er 2 ballen uit de andere machine gehaald, waar er 10 inzitten.

Wat is het doel van deze loterij?

Het doel van de Eurojackpot is goede doelen steunen en iedere week veel mensen gelukkig maken met mooie geldprijzen.

Welke goede doelen worden er gesteund?

De Eurojackpot is een onderdeel van de Lotto. Zij steunt 19 goede doelen. Deze goede doelen zijn actief op het gebied van cultuur, sport, volksgezondheid en maatschappelijk welzijn.

Welke prijzen heeft Eurojackpot?

Het is eenvoudig om deel te nemen aan de Eurojackpot. Je moet namelijk 5 getallen kiezen uit de serie 1 tot en met 50. Je kiest ook nog eens 2 bonusgetallen en die kies je uit de reeks 1 tot en met 10. Als je dan alle 7 getallen goed hebt geraden dan heb jij de jackpot gewonnen.

Er zijn wel 12 prijscategorieën, dus naast de jackpot kun je nog genoeg andere prijzen winnen. Hoe hoog de prijzen zijn is niet bekend, dat hangt af van het aantal verkochte loten.

Er zijn meerdere prijzen te winnen bij de Eurojackpot. Als je namelijk 3 cijfers goed hebt en je 2 bonusnummers dan krijg je toch een prijs uitgekeerd. Welke prijs dat is hangt af van het aantal verkochte loten en mensen die hebben gewonnen.

Er bestaan verschillende prijscategorieën en bedragen die dan gewonnen kunnen worden. Dit lichten we nader toe:

Eurojackpot tabel

Kosten van een lot

Een lot bij de Eurojackpot kost je €2. Er kan met meerdere loten worden meegespeeld. Hoe hoger het aantal loten, des te groter de kans dat je winst behaalt.

Het aantal trekkingen

Iedere week heb je kans om in de prijzen te vallen bij de Eurojackpot. Op vrijdagavond is de trekking en de uitslag wordt rond 22.00 uur bekend gemaakt.

Wat zijn de winkansen?

Je hebt bij de Eurojackpot een kans van 1 op 95.344.200 om de jackpot te winnen en bij de kleinste prijscategorie heb je een kans van 1 op 42 (2,38%).

Hoe kan je opzeggen

Als je de Eurojackpot op wilt zeggen dan kan dat telefonisch, je belt dan naar 070-5500802 en dit kan op werkdagen tussen 09.00 uur en 21.00 uur. Op zaterdag en zondag kun je bellen tussen 10.00 uur en 17.00 uur. Je kunt ook de opzegbrief gebruiken en dan jouw gegevens invullen en opsturen.

Contactgegevens

Als je contact op wil nemen met de Eurojackpot dan kan dat op de volgende manier?

De Lotto (Stichting de Nationale Sporttotalisator)
Postbus 3074
2280 GB Rijswijk

Ook is zij iedere dag werkdag bereikbaar tussen 09:00 en 17:00 uur op telefoonnummer 0800 – 1506. Of je kunt een e-mail sturen naar e-mailadres info@contact.eurojackpot.nl.

Als je een prijs hebt gewonnen, dan wil je deze natuurlijk graag snel innen. De prijzen tot €50,- kun je na de trekking ophalen bij een verkooppunt in je eigen regio. De prijzen van €50 tot €5000 kunnen niet zomaar worden opgehaald.

Daarvoor stuur je het ingevulde deelnamebewijs in een sealbag en de verzekeringsservice van PostNL op naar Stichting De Nationale Sporttotalisator in Rijswijk. Je moet voor jezelf wel een kopie maken van de gegevens en je bewijs van deelname.

Vervolgens wordt de prijs samen met de verzendkosten op je rekening gestort. Heb jij een prijs van €5000 of meer gewonnen? Dan moet je een afspraak maken bij de klantenservice van de Lotto in Rijswijk op nummer 070 – 550 08 03.

Ze is bereikbaar op werkdagen van 9.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

De drie populairste online casino's van dit moment