Website van de Bankgiro Loterij

De Bankgiro Loterij

Je hebt vast en zeker wel eens van de BankGiro Loterij gehoord. Een loterij waarbij erg veel prijzen gewonnen kunnen worden. Voor een klein bedrag kan er al deel worden genomen aan de loterij. Voel zelf de spanning stijgen als het moment van de trekking steeds dichterbij komt.

De hoogste tijd om alles te weten te komen over de BankGiro Loterij, zodat jij goed voorbereid bent als je zelf deel wilt nemen aan deze loterij.

Geschiedenis van BankGiro Loterij

Vanaf 1961 is de loterij actief en sinds 2002 heeft zij zich aangesloten bij de Nationale en de VriendenLoterij. De drie loterijen zijn dan ook aan elkaar gelinkt.

De missie van de BankGiro Loterij is:

Cultuur verbindt, inspireert en verrijkt en vertelt het verhaal over waar wij (als Nederlanders) vandaan komen.”

Wat is de BankGiro Loterij?

De BankGiro Loterij staat bekend als een cultuurloterij, zij steunt namelijk culturele organisaties die samenwerken aan de cultuur en aan het behoud van cultureel erfgoed. Ook werft de loterij fondsen om bepaalde organisaties bij hun activiteiten te ondersteunen, zodat zij bekendheid krijgen.

Wat is het doel?

Het doel van de BankGiro Loterij is geld inzamelen voor goede doelen op het gebied van cultuur.

Welke goede doelen worden er gesteund?

De BankGiro Loterij steunt goede doelen. De helft van het geld gaat direct naar de goede doelen op het gebied van monumentenzorg en cultuur in Nederland.

De prijzenpot

Als je meespeelt met de BankGiro Loterij heb je iedere keer weer kans op veel leuke prijzen. Het zijn geldprijzen, maar ook andere prijzen zoals een keuzeprijs, een cadeaubon of een stedentrip. Iedere dag wordt er ook een winnaar bekend gemaakt van de 10.000 euro en iedere week kun je 100.000 euro winnen. Iedere maand wordt er door jou ook nog eens meegespeeld voor de hoofdprijs van 1 miljoen euro.

De kosten om mee te spelen

Als je deel wilt nemen aan de BankGiro Loterij dan bestaat je lotnummer uit 5 cijfers en die zijn van je rekeningnummer. Ook heeft een lot nog 2 eindletters en zo heb jij dus een uniek lotnummer. Voor een lot betaal je 13,50 euro per trekking.

Als je deel wilt nemen aan de loterij dan betaal je 8,75 per lot. Als je ook mee wilt doen voor de jackpot dan moet je 1,25 euro extra betalen.

Als je een lot koopt van 12,50 euro dan is dat inclusief de weekprijs verdubbelaar ter waarde van 50 eurocent bij iedere trekking. De helft van dat bedrag gaat naar de goede doelen.

Aantal trekkingen per jaar

Iedere maand is er een trekking bij de BankGiro Loterij. De 10e van de maand wordt de uitslag bekend gemaakt. Maar er worden ook iedere dag winnaars bekend gemaakt van de geldprijzen. Er zijn ook extra trekkingen.

In totaal zijn er 15 trekkingen per jaar, 12 daarvan zijn dus maandelijks en de andere 3 zijn de extra trekkingen. Wanneer de extra trekkingen zijn, wordt ieder jaar door de BankGiro Loterij bekend gemaakt. Er is een speciaal pakket wat je kunt kopen, zodat je ook met de 3 extra trekkingen mee kunt doen. Als je met alle trekkingen meedoet, heb je uiteraard een grotere kans dat je een prijs gaat winnen.

De winkansen

De winkans bij de BankGiro Loterij is ongeveer 1 op 3.

Hoe kan je opzeggen?

Je kunt de BankGiro Loterij iedere moment opzeggen. Dit kan zowel per post, online als telefonisch. Het is belangrijk dat wanneer je via de post op gaat zeggen dat je voor jezelf een kopie maakt van de brief.

Zorg dat je ook je rekeningnummer e.d. goed noteert, zodat de opzegging in één keer goed doorgevoerd kan worden. Mocht je telefonisch op willen zeggen of via de e-mail, houd dan ook je rekeningnummer bij de hand, zodat je alle gegevens direct door kunt geven en kunt controleren.

Contactgegevens

Als je in contact wilt komen met de BankGiro Loterij, dan kan dat op volgende manieren:

Postadres:
BankGiro Loterij
Van Eeghenstraat 70
1071 GK Amsterdam

Je kunt ook telefonisch contact opnemen en dat kan door te bellen naar telefoonnummer 0900-3001600. Dit kan op maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. De medewerkers staan je dagelijks te woord als je vragen hebt over de BankGiro Loterij, de trekkingen, de loten of andere vragen die hiermee te maken hebben.

De drie populairste online casino's van dit moment