Flash roulette

Flash Roulette

Voorheen werd er alleen online roulette gespeeld op de desktop. De desktop is de vaste computer maar wordt tegenwoordig ook vaak de laptop mee bedoeld. Nu mobiele apparaten zoals de smartphone en tablet erg in trek zijn, neemt het aantal spelers op de desktop af.

Toch is het een aparte genre omdat er flash roulette spellen zijn die op de smartphone en tablet niet kunnen worden gespeeld. Dit heeft twee redenen:

  1. Smartphones en tablets hebben geen flash ondersteuning
  2. Omdat tablets en smartphones andere beeld afmetingen hebben dan een doorsnee computer, schaalt het spel niet goed mee.

De spelfabrikanten NetEnt en Microgaming hebben hier al op ingespeeld door speciale voor mobiele apparaten geoptimaliseerde spellen te creëren. Deze spellen schalen perfect waardoor ze op iedere mobiele apparaat te spelen zijn. En ze zijn gemaakt in HTML5; een technologie die op iedere telefoon en tablet aanwezig is. Zie mobiel roulette spellen voor meer informatie hierover.

Flash Roulette spelen op de desktop is geen vanzelfsprekendheid

Maar ook flash roulette spelen op de desktop is tegenwoordig geen zekerheid meer. Meerdere browsers zetten hun ondersteuning voor flash geregeld uit. Waarom? Omdat flash heel erg gevoelig is voor fraude door onveiligheid.

Mozilla, het bedrijf achter Firefox, doet regelt Adobe Flash in de ban omdat het weer eens achterloopt met updates. Flash wordt niet alleen bij roulette spellen maar ook voor andere (online) applicaties nog geregeld gebruikt. Daarom is het nu in 2017 nog steeds onmogelijk om flash totaal uit te bannen.

De drie populairste online casino's van dit moment