EG American Roulette

American Roulette van Evolution Gaming Review

Wij zijn geen fan van Amerikaans roulette en blijkbaar zijn wij niet de enige, want het is opvallend te noemen dat er pas in 2017 door Evolution Gaming een Live Amerikaans roulette variant op de markt is gebracht.

Zoals we gewend zijn van EG ziet het spel er grafisch gaaf uit. De HD camera’s met meerdere aanzichten zijn present om helemaal niets van de actie te hoeven missen.

Het grootste voordeel aan Amerikaans roulette is dat je meespeelt vanaf 0,20 eurocent. Dit is laag, heel erg laag. Het laagste bedrag wat we hiervoor hadden gezien is altijd 20 eurocent alleen dan staat er geen croupier.

Wat ook opvallend is is dat dealer moet staan. De dealer zal de dag dat hij of zij achter het American Roulette staat, niet zien als de leukste dag. Een hele dag op je voeten staan is minder fijn dan lekker zitten.

Daarbij word de dolly op het winnende nummer geplaatst. Mooi symbolisch om je winst of verlies (auw) er nog even in te wrijven.

De roulette wiel is van het merk Huxley, een merk waarvan bijna alle roulette wielen van zijn. Huxley is de Apple onder de roulette wielen.

Dat je met lage bedragen kan speciale is ook gelijk het enige voordeel aan deze variant.

Tuurlijk, het roulette wiel is een prachtig exemplaar. De dealer die erbij zit zien er vaak prachtig uit en weten als geen ander hoe ze de boel aan elkaar moeten praten.

Het tempo van het spel is normaal. Als je een ADHD’er bent dan zou je beter voor Speed roulette kunnen kiezen, als je iemand bent die lang wilt nadenken over je inzet, zou ik een ‘Real live roulette spel’ aanraden en als je gewoon door wilt spelen maar wel genoeg tijd om je chips op tafel te leggen, is American Roulette een aanrader.

De functies van American Roulette

American roulette is een typisch Evolution Gaming product. De omgeving ziet er precies hetzelfde uit als alle andere live roulette varianten van deze spelfabrikant.

Autoplay: voor de mensen onder ons die niets aan emotie willen overlaten, kunnen hun geluk op met de autoplay. Je inzet instellen, het aantal rondes bepalen, stoplimiet en/of winlimiet invullen en gaan met die banaan.

Chatten: De dealer zit er niet voor niets. En ook nog eens constant tegen een camera te praten. Zowel voor de dealer als voor jou kan het erg leuk zijn om te chatten.

De RTP van dit spel

De nummer één reden waarom Amerikaans roulette vaak links wordt gelegd komt door de lage ‘return to player’, in het Nederlands het uitkeringspercentage genoemd. Deze is 94,74% bij Amerikaans roulette en 97,3% bij Europees roulette.

De drie populairste online casino's van dit moment