Live Three Card Poker

Three Card Poker

Zoals de naam het al verklapt, is de game Three Card Poker een variant van Poker waarbij je met drie kaarten een betere combinatie moet maken dan de bank.

Je speelt hierbij dus niet tegen andere spelers, maar probeert altijd de bank te verslaan. Meer over het spelen van deze populaire variant van Poker, lees je op deze pagina.

De Pokerhanden van Three Card Poker

Omdat je bij Three Card Poker niet met vijf kaarten speelt, worden er andere Pokerhanden gehanteerd. De Pokerhanden van Three Card Poker, zijn de volgende (van hoog naar laag):

  • Straight Flush: drie kaarten op een rij, van dezelfde soort. Bijvoorbeeld: acht, negen en tien in schoppen.
  • Three of a Kind: drie kaarten met dezelfde waarde. Bijvoorbeeld een harten vier, een schoppen vier en een klaveren vier.
  • Straight: drie kaarten op een rij, van verschillende soorten. Bijvoorbeeld schoppen vijf, harten zes en ruiten zeven.
  • Flush: drie kaarten van dezelfde soort, die geen reeks vormen. Bijvoorbeeld harten vier, harten acht en harten tien.
  • Een paar: twee kaarten van dezelfde waarde en een willekeurige derde kaart. Bijvoorbeeld: harten tien, ruiten tien en schoppen acht.
  • High Card: drie kaarten van verschillende soorten en verschillende waarden die niet op een rij staan. Bijvoorbeeld: schoppen vier, harten tien en klaveren Koning. De Aas is de hoogste kaart.

Als je wel eens standaard Poker speelt, zie je dat de Pokerhanden van Three Card Poker heel anders zijn dan de Pokerhanden van standaard Poker. Dit komt omdat er niet met vijf kaarten wordt gespeeld, maar met drie. Hierdoor zijn bepaalde Pokerhanden van standaard Poker namelijk onmogelijk om te maken en zijn er enkele nieuwe Pokerhanden bedacht.

Hoe wordt Three Card Poker gespeeld?

Voor de ronde Three Card Poker begint, plaats je als speler een inzet. Deze inzet wordt ook wel de ante genoemd, ofwel de eerste inzet. Als je een inzet hebt geplaatst, krijg je drie kaarten. Aan de hand van deze kaarten bepaal je of je wil wedden dat jouw kaarten beter zijn dan de gesloten kaarten van de bank, of niet.

Denk je dat jouw kaarten hoger zijn? Dan verdubbel je jouw ante en wordt er verder gespeeld. Denk je dat jouw kaarten lager zijn, dan stop je en ben je jouw eerste inzet kwijt.

  • Als je doorspeelt, worden de kaarten van de bank getoond. Alleen als de bank een Vrouw of hoger heeft, wordt er verder gespeeld. Hierbij gelden de volgende regels bij Three Card Poker:
  • Als de hand van de bank slechter is dan de hand van de speler, dan wordt de ante en de tweede inzet van de speler verdubbeld.
  • Als de hand van de bank beter is dan de hand van de speler, dan verliest de speler de ante en de tweede inzet.
  • Als de hand van de bank dezelfde waarde heeft als de hand van de speler, krijgt de speler zijn ante en tweede inzet terug. Er is nu dus geen winst of verlies gemaakt.

Heeft de bank geen Vrouw of hoger, dan krijgt de speler zijn ante en tweede inzet ook terug en begint men opnieuw met het spelen van Three Card Poker.

De drie populairste online casino's van dit moment